הכירו את ד"ר פאן-גאנג' זאנג - חוקר מאוניברסיטת קליפורניה-ארווין העוסק בתחום חקר השמיעה ועיבוד הדיבור. בנוסף הוא גם אחד ממייסדי חברת השתל הכוכלארי הסינית Nurotron. בעוד שהחברה משווקת את מוצריה כרגע רק בתחומי סין, יש בכוונתה לפעול להפצת מוצריה גם בארה"ב ובאירופה לאחר קבלת אישורי ה FDA.
מדוע יש צורך לחברת שתל קוכלארי חדשה כאשר קיימים כבר בשוק 3 חברות גדולות, ד"ר זאנג עונה: "הבעיה שיש כיום בעולם היא במונופול השקט שיש לחברת כוכלאר (Cochlear) ששולטת בכ-70% מהשוק. בגלל מונופול זה, ולמרות קצב הגידול הקבוע בשוק השתלים הקוכלאריים, מחירי השתלים נשארו גבוהים וכמעט ללא שינוי. בדר"כ כאשר רואים עלייה בהיקף המכירות של מוצר מסויים, עלות המוצר אמורה לרדת, אך זה לא קרה עד היום בשוק השתלים הקוכלאריים" הוא מוסיף. "העלות הגבוהה אומנם תרמה לחברות המייצרות וסייעה בפיתוח דורות מתקדמים יותר, אך מנעה את חדירת הטכנולוגיה בעיקר למדינות מתפתחות כמו סין או הודו. מספיק שראיתי ילד חרש אחד שיכול להנות מהטכנולוגיה אך אינו יכול לממן אותה בשביל לתת לי את המוטיבציה לפתח אלטרנטיבה".
וכיצד שונה השתל החדש של חברת Nurotron משתלים של חברות אחרות?
"עקרונות השתל הקוכלארי זהים בין כל היצרנים. מתוך הניסיון שצברתי במשך שני עשורים בתחום ובעזרת הצוות שהקמנו, בנינו את המאפיינים שמייחדים את השתל שלנו מהאחרים. בשתל שלנו יש 24 אלקטרודות גירוי, הכי הרבה מכל השתלים הקיימים כיום בשוק, ו-4 מקורות זרם המאפשרים לנו בנוסף לגירוי המונופולארי הנהוג כיום גם אפשרויות גירוי עתידיות שנפתח עם הזמן" הוא מפרט. "קצב הגירוי הכללי הוא 44kHz, אומנם פחות מזה של חברת Advance Bionics אבל יותר מזה של חברת Cochlear. בנוסף הוספנו גמישות למערך האלקטרודות שלנו, מה שמאפשר מגע קרוב יותר לרקמת העצב תוך שימור שרדי השמיעה הקיימים".
ע"פ המידע המצוי ברשת, מחיר השתל בסין נמוך משמעותית מזה של המתחרים ונע באזור ה-16000$, מחיר מפתיע ביחס לתג מחיר ממוצע של כ-25000$ עבור שתל תוצרת חברת Cochlear.
כפי שניתן לראות בתמונה למטה, מעבד השתל דומה מאוד למעבד השתלים של החברות האחרות כאשר קיימת גם גרסא "קלה" עבור ילדים עם בית סוללה המוצמד לבגד.
מעניין יהיה לעקוב אחרי החברה ולראות האם המחיר הנמוך אכן יגרום לחדירה של הטכנולוגיה המופלאה הזאת גם למדינות חלשות יותר, וכיצד תשפיע התחרות על מחירי השתלים בשאר העולם.