מרבית רופאי הא.א.ג וקלינאי התקשורת מסכימים שיש לשאוף להשתמש במכשירים כמה שיותר. ככל שמרכיבים את מכשירי השמיעה לאורך זמן, כך המוח מתרגל לצלילים החדשים שמכשיר השמיעה מעבירתודות למנגנון פלסטיות המוח בו המוח מתאים ומשנה את עצמו בהתאם לסוג הגירויים המגיעים אליו. משתמשים חדשים במכשירי שמיעה חייבים לתת למוח זמן להסתגל ולהתאים את עצמו לגירויים החדשים הללו ולאותם צלילים "חדשים" שעקב לקות השמיעה המוח לא שמע מזה זמן מה.
למרות שמצד אחד מומלץ להשתמש במכשירים כמה שיותר זמן במהלך היום, למשתמשים חדשים במכשירי שמיעה לא מומלץ בהתחלה להרכיב את מכשיר השמיעה וישר ללכת למקום רועש והומה אדם. בשלב ראשון ניתן להתחיל להרכיב את המכשיר בסביבה שקטה ומוכרת כמו הבית או העבודה ולהתרגל לצלילים החדשים.בהתחלה, חלק מהצלילים עלולים להישמע מוזר. הקול שלך יכול להישמע אחרת וחזק בעוד שקולות של אחרים יכולים להישמע פתאום גבוהים וצורמים. יתכן ופתאום תשים לב לצליל הקבוע שאותו משמיע המקרר שלך או מאוורר המחשב שלך, לאחר שהרבה זמן לא שמעת אותם.
חשוב מאוד לעדכן את קלינאי התקשורת שלך בתחושות שלך ולתאר לו כיצד נשמעים הדברים באוזניך על מנת שהוא יכוון את המכשיר בהתאם עד לרמה בה השמיעה דרך מכשיר השמיעה תהיה הקרובה ביותר לשמיעה הטבעית שלך. חשוב לתאר בכמה שיותר פרטים את השמיעה דרך המכשירים ומומלץ לנהל רישום לאחר כל שינוי ולעקוב אחר השיפור בשמיעה בעזרת המכשיר.
בנוסף מומלץ לפנות ולהתייעץ עם משתמשים אחרים במכשירי שמיעה ולשמוע מהם על התהליך אותו הם עברו, אך יש לקחת בחשבון שקיימת שונות גדולה מאוד בין ליקוי השמיעה ומכשירי השמיעה כגון: סוג המכשיר, ותק השימוש במכשיר שמיעה, מידת ליקוי השמיעה, יכולות מובנות הדיבור שלהם, איכות התאמת המכשיר עבורם ואפילו מידת המוטיבציה האישית והמשפחתית שלהם.