היי בחנות האונליין תמצאו מבחר סוללות למכשירי שמיעה ועזרים נלווים מענה אנושי אישי ומשלוח מהיר
2024-06-20 12:29:55 Admin

השוואת מכשירי שמיעה מקבוצת בסיס

מצורפת מטה טבלה אותה בנינו המשווה 7 מאפיינים חשובים להשוואת ביצועי המכשירים השונים.


להלן הסבר קצר על כל מאפיין. הסבר נוסף ניתן למצוא בכתבה נוספת באתרנו:

1. ערוצים: צלילים מורכבים ממספר רב של תדרים. באוזן האדם יש עשרות אלפי תאי שערה הספציפיים לתדר מסוים. כאשר לאדם יש ירידה בשמיעה, לרוב יש פגיעה באותם תאי שערה, אך הפגיעה לרוב אינה אחידה ולכן יתכן שהאדם ישמע טוב יותר תדרים מסוימים מאשר אחרים. בדיקת שמיעה בודקת כל תדר בנפרד לקביעת מידת הירידה בשמיעה בכל תדר. ככל שלמכשיר שמיעה יש יותר ערוצים, המשמעות היא שהמכשיר דוגם את הצליל ברמת דיוק ופירוט גבוהה יותר, ובכך מאפשר באופן תאורטי שמיעה קרובה יותר לשמיעה הטבעית.

2. תוכניות האזנה: מאחר ואנחנו נעים בין סביבות אקוסטיות שונות והצרכים השמיעתיים שלנו משתנים בהתאם לפעילות ולסביבה שלנו, יש צורך במכשיר שמיעה שידע להתאם בהתאם לסיטואציה בה נמצא המשתמש. לשם כך יש תוכניות האזנה. תוכניות מקובלות הן האזנה בסביבה שקטה/רועשת או האזנה למוזיקה.

3. מיקרופון כיווני: מיקרופון כיווני מסייע בשיפור יחס הדיבור ביחס לרעש הסביבתי. מאפיין זה שימושי בעיקר בתנאי עם רעש רקע מתחרה המקשה על הבנת הדיבור, כפי שיש במסעדות או בתי קפה בהם יש מספר רב של דוברים בו זמנית. המיקרופון הכיווני מתביית על הדובר ומגביר את עוצמת הדיבור בהשוואה לרעש הרקע. במכשירים עם מנגנון אדפטיבי, הדבר נעשה באופן אוטומטי, גם אם הדובר אינו ממקום ישירות מול המשתמש.

4.ביטול בידפק: בידפק היא תופעה המתרחשת עקב הקרבה בין המיקרופון לרמקול של מכשיר השמיעה. למכשירי מתקדמים יש מנגנונים המבטלים באופן אוטומטי את הצליל הנוצר.

5. מנגנון הפחתת רעש: אחד המנגנונים החשובים המאפיינים את המכשירים הדיגטאליים היא היכולת של המכשיר להגביר את תדרי הדיבור ולהפחית את רעש הרקע, על מנת לשפר את מובנות הדיבור גם בתנאים אקוסטיים בעייתים (רחוב, בית קפה וכו').

6. שלט רחוק: שלט רחוק מאפשר שליטה וכוונון של המכשיר, ללא צורך במגע ישיר. לרוב ש השלט מאפשר להגביר/להנמיך את עוצמת השמע או למעבר בין תוכניות האזנה.

7. חיבור אלחוטי: חיבור אלחוטי מאפשר לחבר את מכשיר השמיעה לאמצעי שמע חיצוניים כגון נגן מוזיקה או טלפון סלולרי. החיבור מאפשר לדוגמא לשמוע את שיחת הטלפון ישירות לתוך מכשיר השמיעה, תוך ביטול רעש הרקע שנמצא סביב המשתמש.

8. הערות: כאשר מצויין בכתבה שהמכשיר הינו מכשיר מיושן הכוונה היא שכמעט ולא מצאנו או שלא מצאנו מידע בכלל באתר היצרן. זה בדר"כ קורה בדגמים ישנים במיוחד.

יצרןדגםיבואןערוציםתוכניותמקרופון כיווניביטול פידבקמנגנון הפחתת רעששלט רחוקחיבור אלחוטיהערות
StarkeyIgnite 20אודיומדיק4?אוטומטיכןכןכןכןמיושן
StarkeyE series 2אודיומדיק44אוטומטיכןכןלאלאמיושן
ResoundEssenceאודיומדיק62קבועכןלאלאלאמיושן
BeltonAccessמכון אריה63קבועכןכן??
BeltonTurnמכון אריה63איןכןכן??
SimensInfinti proאורתפון?3כןכןכןלאלאמיושן
BernafonWinמדנט3?כןכןכןלאלא
CoselgiMioשטיינר???????מיושן
CoselgiArmoniaשטיינר33אוטומטיכןכן??
CoselgiArteשטיינר54אוטומטיכןכןלאלא
PhonakUnaשטיינר44קבועכןכןלאלא
PhonakOk! Plusשטיינר22לאכןכןלאלא
WidexBravoשטיינר2?לאכןכןלאלא

לסיכום:
במבט על הטבלה בולטים לטובה שני מכשירים: Una תוצרת Phonak ו-Arte תוצרת Coselgi. הם בעלי 4 ו-5 ערוצים בהתאמה, 4 תוכניות האזנה ומיקרופון כיווני המשפר את הבנת הדיבור בתנאי רעש רקע. בנוסף אלו מכשירים חדשים יחסית של היצרן ולא מדובר במכשיר ישן מדורות קודמים. בבחירה בין השניים אנו במערכת Hearpower נוטים לכיוון ה Una מאחר והוא תוצרת Phonak הנחשבים לאחד מהיצרנים המובילים והגדולים בעולם. בכל מקרה ההמלצה שלנו בנוגע להתאמת כל מכשיר שמיעה היא לעשות סקר שוק מסודר ולהתנסות בעצמכם עם יותר ממכשיר אחד.

בהצלחה!

*
אין באמור בכתבה זו משום חוות דעת, יעוץ, המלצה, הנחיה או הצעה לבצע או להימנע מלבצע פעולות כלשהן. הדברים האמורים הינם לידיעה כללית בלבד

;