ישנם שני סוגים עיקריים של סוללות לשתל קוכלארי – סוללות "כפתור" למעבדי שמאחורי האוזן וסוללות "אצבע" למעבדים הנישאים על גבי הגוף. סוללות הכפתור שנמצאת בשימוש במעבדי השתל שמאחורי האוזן, אשר דומות לסוללות הנמצאות בשימוש במכשירי שמיעה, הם בעלי הספק גדול יותר ואורך חיים ארוך יותר בהשוואה לסוללות למכשירי השמיעה. סוללות האצבע שנמצאות בשימוש במעבדי הגוף הן סוללות סטנדרטיות בגודל AA אוAAA(בהתאם לסוג מעבד השתל).
אורך החיים של סוללות לשתל שבלול: באופן עקרוני, סוללות הכפתור של המעבדים שמאחורי האוזן מחזיקות מעמד לרוב זמן רב יותר של כיומיים בהשוואה לסוללות האצבע של מעבדי הגוף המחזיקות בקושי יום אחד בלבד. ישנם מספר גורמים המשפיעים על אורך חיי הסוללות: · תכנות השתל (מפת השתל) והעוצמה בשימוש · דגם המעבד וותק השימוש בו · מספר שעות השימוש בו ביממה · איכות הסוללה והיצרן · אחוז הלחות בסביבת המעבד · סוג ועוצמת הרעש בסביבת המעבד · תנאי החזקת סוללות השתל
מרבית מכשירי השמיעה משתמשים בימים אלו בסוללות אבץ-אוויר ב-4 גדלים שונים: 10,13,312 ו-675, כאשר סוללות השתל משתמשות באותה טכנולוגיה, שבהשוואה לסוללות אלקליין, כספית או כסף-אבץ, סוללות אבץ-אוויר יעילות פי כמה. חסרונם היחידי הוא בכך שברגע הסרת המדבקה מתחילה הסוללה לעבוד עד אשר היא מספיקה. לא ניתן לעצור את התהליך, בניגוד לסוללה אחרות. זאת הסיבה שהסוללות מגיעות מהיצרן כאשר מדבקה מחסה את חורי כניסת האוויר.
סוללות נטענות של שתלי שבלול, כפי שנהוג להשתמש בשתלים תוצרת Advance Bionicsו- Cochlear, הן סוללות ליתיום-יון נטענות הקלות לשימוש ומחזיקות לרוב בין חצי יום ליום עבודה אחד. למרבית השתלים החדשים ניתן לקנות ערכת סוללות נטענות הכוללת מטען סוללות יעודי, ספק כוח ומטען לרכב 12V, בנוסף לסוללות הנטענות.
סוללות לשתל שבלול ללא כספית (Mercury Free): לאחרונה, עקב איסור שהאיחוד האירופאי הטיל על מוצרים המשתמשים בכספית ועקב איסור דומה של ארה"ב שעתיד להיכנס לתוקף במהלך 2012, מרבית יצרני הסוללה החלו לייצר סוללות עם אחוז כספית נמוך בהרבה. לשם ההשוואה, כיום נהוג להשתמש בכספית בסוללות "כפתור" על מנת להאריך את חיי המדף של הסוללה, בכמות של עד 50% מתכולת הסוללה. בסוללות מהדור החדש, אחוז הכספית הוא סביב 1% בלבד! לדברי היצרנים, סוללות אלו מעניקות ביצועים, הספק ויציבות זהים לאלו של הסוללות עם אחוז הכספית הגובה.