ברוכים הבאים לאתר HEARPOWER האתר שנותן "כוחות על" לשמיעה שלכם! זמינים תמיד לעזרה
2024-06-21 00:33:28 Admin

איך לבחור מכשיר שמיעה מתאים?

איך לבחור מכשיר שמיעה מתאים?


ישנם הרבה סוגים של מכשירי שמיעה. איזה סוג מתאים עבורך? הכתבה הבאה תיתן לך כיוון מה צריך לשקול בבחירת מכשיר שמיעה.
אולי לאחרונה חשבת שהגיע הזמן לרכוש מכשיר שמיעה אבל חששת אולי איך המכשיר יראה או האם הוא באמת יעזור. לדעת יותר על אפשרויות מכשירי שמיעה העומדות לרשותך, מה לחפש במכשיר שמיעה בתהליך הרכישה ואיך כך מכשיר שמיעה נראה, יכולים לצמצם את מספר החששות למינימום.

תצורות מכשיר השמיעה:
לכל מכשירי השמיעה יש חלקים שמטרתם להעביר את צלילי הסביבה אל תוך האוזן אך מכשירי שמיעה מגיעים במספר צורות וסגנונות השונים בגודל ובצורה בה הם ממוקמים בתוך האוזן. חלקם קטנים מספיק להיכנס לחלוטין לתוך תעלת השמע, מה שהופך אותם לכמעט בלתי נראים. אחרים מותאמים להיות בתוך האפרכסת והתעלה. באופן כללי, ויש יוצאי דופן, ככל שהמכשיר קטן יותר, עוצמתו נמוכה יותר, חיי הסוללה שלו קצרים יותר ולעיתים הוא יהיה יקר יותר.
לפנינו תצורות מכשירי השמיעה השכיחות:

לחלוטין בתוך התעלה (Completely In the Canal- CIC):


מכשירי שמיעה בתצורת CIC מותאמים באופן אישי לצורת תעלת השמע של המשתמש ויכולים לעזור למבוגרים לבעלי ליקוי שמיעה קל עד בינוני. לאחרונה יצאו מספר מכשירים אלו גם לבעלי ליקויים חמורים בשמיעה.


מאפיינים עיקריים:
  • תצורת מכשיר השמיעה הכי אסטטית ולא נראית כלפי חוץ
  • חסינות טובה יותר לרעשי רוח עקב המיקום העמוק בתוך התעלה
  • קל לשימוש בזמן שיחה בטלפון או סלולרי
  • משתמש בסוללות בגודל 10 המחזיקות בדרך כלל פחות זמן בהשוואה לסוללות גדולות יותר
  • אין מאפשר שימוש בפונקציות נוספות כגון בקרת עוצמה או מיקרופון כיווני
  • עקב גודלו מחייב יכולות מוטוריקה עדינה, בעיקר בזמן החלפת הסוללה
  • עקב גודלו, מחייב השגחה ושמירה (קל מאוד לאבד)
  • עקב מיקום המכשיר בתוך התעלה, מעניק תחושת אטימות
בתוך התעלה (In The Canal – ITC):

מכשירי שמיעה בתצורת ITC מותאמים באופן אישי לצורת תעלת השמיעה של המשתמש אך לא באופן עמוק בהשוואה לתצורת ה CIC. יכולים לעזור למבוגרים לבעלי ליקוי שמיעה קל עד בינוני.

מאפיינים עיקריים:
  • תצורת מכשיר שמיעה אסטטית שלא ניתן לראות אצל מבוגרים בעלי שיער המכסה את האוזניים
  • קל לשימוש בזמן שיחה בטלפון או סלולרי
  • יכול להכיל פונקציות נוספות שאינן נכללות בתצורת CIC אך עקב גדולו הקטן של המכשיר יתכן קושי בתפעול פונקציות אלו.
  • קושי בהתאמת מכשיר לאוזניים קטנות וצרות.
  • עקב גודלו מחייב יכולות מוטוריקה עדינה, בעיקר בזמן החלפת הסוללה
  • עקב גודלו, מחייב השגחה ושמירה (קל מאוד לאבד)
 
בתוך האוזן (In The Ear- ITE):

מכשיר שמיעה בתצורת ITE מותאמים באופן אישי לצורת כמעט כל החלק הפנימי של האפרכסת. תצורה זו יכולה לעזור לבעלי ליקוי שמיעה קל על חמור.

מאפיינים עיקריים:
  • ויזואלי יותר כלפי חוץ
  • קושי גדול יותר להתמודד עם רעשי רוח
  • מכיל פונקציות נוספות כגון בקרת עוצמה באופן שקל לתפעולן
  • באופן כללי קל יותר להכנסה לאוזן
  • משתמש בסוללות בגודל 13 המחזיקות בדר"כ יותר זמן וקלות יותר להחלפה
 
מאחורי האוזן (Behind The Ear- BTE):

מכשירי שמיעה מאחורי האוזן מתלבשים על חלקה האחורי של האפרכסת. המכשיר קולט את צלילי הסביבה, מגביר אותם ומעביר את האות המוגבר בעזרת צינורית אל תוך אוזנייה המותאמת אישית לאוזן המשתמש. תצורת מכשיר זו מתאימה באופן כללי לכל הגילאים וכל סוגי ליקוי השמיעה.

מאפיינים עיקריים:
  • התצורה הגדולה והויזואלית ביותר מבין תצורות מכשירי השמיעה. אם התקדמות הטכנולוגיה ניתן לראות מכשירי BTE  קטנים ונסתרים יותר ויותר.
  • מאפשרים הגברה חזקה הגדולה יותר מתצורות המכשיר הקטנות יותר.
  • משתמש בסוללות בגודל 675 או בגודל 13 המחזיקות בדר"כ יותר זמן וקלות יותר להחלפה
  • מכיל פונקציות נוספות הקלות יותר לתפעול עקב המיקום מאחורי האוזן
 
התאמה פתוחה (Open Fit) או רמקול בתוך התעלה (Reciever In the Canal- RIC):

מכשיר שמיעה מאחורי האוזן המתלבשים על חלקה האחורי של האפכסת, אך בדרך כלל קטנים משמעותית מתצורת ה BTE. האות המוגבר מועבר ע"י צינורית דקיקה אל תוך כיפת סיליקון מאווררת. בתצורת ה RICהאות מועבר ע"י חוט חשמלי דקיק אל תוך כיפת סיליקון מאווררת בה ממוקם רמקול המעביר את הצליל המוגבר ישירות אל תוך תעלת השמע. תצורת מכשירי שמיעה אלו מאפשרים להשאיר את תעלת השמע פתוחה ומאווררת. מתאים במיוחד לבעלי ליקוי שמיעה קל עד בינוני בתדרים הגבוהים כאשר התדרים הנמוכים שמורים באופן יחסי.

מאפיינים עיקריים:
  • אסטטי יותר מאשר תצורת מכשירי שמיעה מסוג BTEעקב גודל קטן יותר
  • אינו מעניק תחושת אטימות בדומה למכשירי השמיעה שבתוך התעלה
  • משתמש בסוללות בגודל 312
 
כיצד מכשירי שמיעה עובדים?
האלקטרוניקה במכשירי השמיעה משפיעה על הדרך בה הצלילים מועבר מהסביבה אל תוך האוזן שלנו. כל מכשירי השמיעה מגבירים את הצלילים ובכך עושים אותם חזקים מספקים על מנת שנוכל לשמוע אותם טוב יותר. בימינו, רוב יצרני מכשירי השמיעה אינם מיצרים עוד מכשירי שמיעה אנלוגיים אלא דיגיטאליים בלבד. בטכנולוגיה הדיגיטאלית שולטת, מעבד מחשב ממיר את הצלילים הנקלטים במיקרופון לקוד דיגיטאלי, מעבד אותם ומתאים אותם לשומע בהתאם לסוג ולחומרת ליקוי השמיעה, הצרכים השמיעתיים וצלילי הסביבה הסובבים את השומע. לאחר מכן הקוד הדיגיטאלי מומר חזרה לצלילים מוגברים המועברים ישירות לתוך האוזן. התוצאה היא צלילים מוגברים המותאמים באופן אישי לחומרת ליקוי השמיעה של המשתמש במכשיר השמיעה. כיום, מכשירי שמיעה דיגיטאליים מגיעים בכל התצורות ובטווח רחב של מחירים.
 
פונקציות נוספות:
לחלק ממכשירי השמיעה ישנם פונקציות נוספות המשפרות את היכולת שלנו לשמוע במצבים מסוימים:
  1. מיקרופון כיווני- מיקרופונים אלו ממוקמים על גבי מכשיר השמיעה ומטרתם לשפר את קליטת הצלילים המגיעים מקדמת המאזין ולהפחית את הצלילים המגיעים מאחוריו או מצדדיו. טכנולוגיה זו משפרת את היכולת לשמוע בסביבה עם הרבה רעשי רקע. דוגמא לשימוש במיקרופון כיווני היא בישיבה במסעדה כאשר בעל מכשיר השמיעה מעוניין לשמוע את בן השיחה היושב מולו ולא את כל המשוחחים בשולחנות הסמוכים.
  2. מתאם לטלפון (מצב T coil)- טכנולוגיה זאת, הקרויה גם טלקויל, מקלה על השמיעה במהלך השיחה בטלפון או בסלולרי. הטלקויל מבטל בעצם את הצלילים המגיעים מהסביבה ומעביר את הצלילים המגיעים מהטלפון באופן ברור יותר, ישירות לתוך מכשיר השמיעה. חלק ממכשירי השמיעה מבצעים מעבר אוטומטי למצב זה כאשר אפרכסת הטלפון נמצאת בסמוך למכשיר השמיעה בעוד שבמכשירים אחרים יש לבצע מעבר ידני של מתג. חשוב לציין שטכנולוגיה זאת עובדת רק עם טלפונים וסלולאריים המאפשרים שימוש באופציה זאת כאשר מרבית הטלפונים הסלולאריים אינם מותאמים עדיין.
  3. טכנולוגיית בלוטוס (Bluetooth)- מכשירי השמיעה החדשים יכולים להעביר צלילים ישירות ממכשירים התומכים בטכנולוגיית בלוטוס, לדוגמא טלפונים סלולאריים. מכשירי השמיעה יוצרים תקשרות אלחוטית עם המכשיר תומך הבלוטוס אשר שולח אות דרך הבלוטוס ישירות למכשיר השמיעה. בדומה לדיבוריות אישיות, עם השימוש בפונקציה זאת אין צורך להחזיק את הטלפון סמוך לאוזן או למכשיר השמיעה בשביל לשמוע את השיחה. לאחרונה ניתן לראות מכשירים אלקטרוניים נוספים התומכים בטכנולוגיה זאת כגון טלוויזיה ומכשירי MP3המאפשרים למשתמשים לשמוע ישירות לתוך מכשיר השמיעה.
  4. שלט רחוק- לחלק ממכשירי השמיעה החדשים ניתן לקנות היום בנוסף גם שלט רחוק המאפשר לשלוט על פעולות המכשיר השונות, ללא צורך לגעת בו ישירות. השלט מאפשר לשלוט על עוצמת השמע או לעבור בין תוכניות האזנה השונות. בנוסף מאפשר השלט לשלוט בפונקציות מיוחדות כגון הפעלת המיקרופון הכיווני, הגברת בקרת הפידבק או הפחתת רעשי הרקע.
לפני שרוכשים – צעדים שיש לבצע:

בתהליך חיפוש והתאמת מכשיר השמיעה עבורך, מומלץ לחקור ולהכיר את הסוגים והאפשרויות של מכשירי השמיעה על מנת להחליט איזה מכשיר שמיעה הכי מתאים עבורך ולצרכיך. בנוסף מומלץ:
  • לבצע אבחון שמיעתי מקיף- האבחון צריך להתחיל אצל רופא הא.א.ג שלך לוודא שהסיבה לירידה בשמיעה אינה נגרמת עקב שעווה באוזניים, דלקת אוזניים או גידול על עצב השמע. לעיתים ניקוי שעווה פשוט ישפר את מצב השמיעה באופן ניכר. בנוסף מומלץ לבצע בדיקת שמיעה מקיפה ע"י קלינאי תקשורת מוסמך.
  • קבל המלצה על מכון שמיעה אמין או אודיולוג (קלינאי תקשורת) בעל שם בתחום מכשירי השמיעה. תהליך התאמת וכיוון מכשיר השמיעה הוא תהליך שמחייב מספר פגישות ולכן למקצועיותו של האודיולוג חשיבות רבה בהצלחת התהליך. 
אם יש לך שאלות או שהנך מעונין לקבל הכוונה מקלינאי תקשורת, אנא פנה אלינו

;